Horizon 3 en DGF investeren in ChainCraft

04-05-2014

ChainCraft, voorloper op het gebied van hergebruik van organische reststromen, heeft twee investeerders aangetrokken: Horizon3 en Dutch Greentech Fund.

Innovatief, technologisch platform voor biobased chemicals
ChainCraft ontwikkelt mengcultuurfermentatie technologieën waarmee duurzame biobased chemicals geproduceerd kunnen worden die concurreren met de op de reguliere landbouw en chemie gebaseerde alternatieven. Met de ontwikkelde technologie aan de Wageningen vakgroep Milieutechnologie, kan het bedrijf verschillende organische afvalstoffen verwerken. ChainCraft werkt samen met strategische partners in de afval- en agrifood industrie.

Belangrijke partnerships
Niels van Stralen, mede-oprichter en mede-directeur van ChainCraft: ‘ChainCraft gaat een belangrijk jaar tegemoet waarin wij onze gepatenteerde technologie gaan opschalen van het laboratorium naar een pilot installatie. De samenwerking met Horizon 3 en Dutch Greentech Fund en de betrokkenheid van strategische partners maakt het voor ons mogelijk om een succesvolle pilot te draaien. De pilot zal onze fermentatietechniek bevestigen en zal ook samples produceren voor onze toekomstige klanten’’.

Horizon3 en DGF ondersteunen door het bieden van managementervaring en delen hun kennis en netwerk
Oprichter en managing partner van Horizon 3, Bart Readts: ‘ChainCraft brengt het recyclen van organische afvalstoffen naar een hoger niveau. We verwachten dat de omzet van waardevolle afvalstoffen naar energie sterk zal dalen in de toekomst, omdat betere en duurzamere technieken ontwikkeld zijn in vergelijking met de huidige technieken. Op deze manier kunnen hoogwaardige producten ontwikkeld worden met vergelijkbare afvalstoffen maar tegelijkertijd draagt dit ook bij aan de vermindering van afhankelijke, langdurige subsidieprojecten. In onze mening heeft ChainCraft deze techniek.’’

DGF Fund manager Guus Verhees voegt toe: ‘ChainCraft opereert in het hart van de biobased economy, een van de vlakken waarin DGF investeert. De innovatieve techniek is oorspronkelijk ontwikkelt aan de Wageningen UR, een van onze partners. Samen met onze andere partners de Rabobank, TU Delft and WNF willen wij graag bijdragen aan een succesvolle ontwikkeling van deze veelbelovende technologie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels van Stralen, ChainCraft B.V., +31 6 13 44 17 07.

Over ChainCraft: ChainCraft is opgericht in 2010 en is gevestigd in Amsterdam. Oprichters en directeuren Niels van Stralen en Kirsten Steinbusch hebben de ontwikkeling van het bedrijf de afgelopen twee jaar gefinancierd met haalbaarheidsstudies, prijzen, subsidies en grants van organisaties zoals Startlife, NGI, New Venture, Climate-KIC, BE-Basic en de provincie Gelderland. Van de Wagingen UR zijn Professor Cees Buisman, David Strik en drie PhD-studenten betrokken bij de ontwikkeling van de technologie. Voor meer informatie: www.chaincraft.nl.

Over Horizon3: Horizon3 is een investeringsfonds en een platform voor open innovatie die investeert in technostarters op het gebied van duurzame voedselketens. Voor meer informatie graag contact opnemen met Bart Readts, b.readts@horizon3.nl.

Over DGF: De Rabobank, WNG, TU Delt en Wageningen UR hebben het Dutch Greenfound Fund opgericht. DGF investeert in veelbelovende Nederlandse start-ups op het gebied van technologie die werken aan innoverende, duurzame technieken. Het fonds richt zich op agricultuur, voedselproductie, water, lucht, biobased innovaties en past strikte duurzame criteria toe. DGF word gemanaged bij Rabo Private Equity. Voor meer informatie graag contact opnemen met Guus Verhees, guus.verhees@nbi-investors.nl.

Aankonding bouw demo-fabriek in FD

01-05-2017

ChainCraft heeft op 1-5-2017 de bouw van haar demonstratiefabriek aangekondigd met een paginavullend artikel …

Lees verder

ChainCraft in VMT magazine

15-05-2015

In mei 2015 heeft VMT, Voedsel, Management en Technologie, magazine een artikel gepubliceerd over …

Lees verder

ChainCraft in het vakblad ”Afval!”

20-04-2015

In april 2015 heeft Afval! een interview gepubliceerd met directeuren Niels van Stralen en …

Lees verder